Rakennus- ja remonttitieto

MUOVIMATON ASENNUS

Muovimaton asentamiseen on useita vaihtoehtoja. Se voidaan asentaa joko kelluvaksi tai liimata kiinni alustaan. Kelluvan maton on oltava riittävän tukevaa pussiutumisen välttämiseksi: nyrkkisääntönä voisi pitää sitä, että sen painon on oltava vähintään kaksi kiloa neliöltä.

Kun matto on leikattu tilaan sopivaksi - reunoista leikataan puolisen senttiä elämisvaraksi - se rullataan toisesta päästään auki ja levitetään sinne liimaa. Yleensä liiman on annettava kuivahtaa jonkin aikaa; tyypillisesti puolesta tunnista kolmeen varttiin - tarkastakaa valmistajan ohjeista. Sen jälkeen matto painetaan tiukasti kiinni lattiaan, kelataan toinen puolisko auki ja tehdään sille samat toimenpiteet.

Jos asennetaan vaikkapa 2 metriä leveitä mattoja kelluviksi eikä saada koko huoneen leveyttä yhdestä matosta, voidaan saumat teipata erityisellä mattoteipillä. Lopputulos on luja, näkymätön ja kestävä. Kelluvan maton seinänvierillä on varottava painamasta jalkalistoja liian kovaa kiinni pintaan, koska tässäkin on muistettava elämisvara. Matto saattaa alkaa kupruilla.

Kuvioiduissa matoissa täytyy tietysti ottaa huomioon kohdistus. Kun mattorulla katkaistaan ja lähdetään jatkamaan viereistä kaistaa, rulla kannattaa kääntää: näin saumaan tulee molemmin puolin rullan sama reuna ja vältytään mahdollisilta sävyvaihteluilta.

Lähde: Joka Kodin Asuntomarkkinat 5.11.2000


>Lisää rakennus- ja remonttitietoa